Met de creatie van de Companionbear sculptuur  hebben we vriendschap als het ware gematerialiseerd. Hij staat voor tederheid, liefde en  veiligheid. Hij nodigt je uit om plezier te ervaren, verwonderd te zijn, op avontuur te gaan of simpelweg met een zalige naïviteit het kind in ons allen wakker te maken.

Ondanks zijn enthousiaste  herkenbaarheid zijn sommige van zijn ogenschijnlijk minder belangrijke details van grote betekenis. Zo is hij gebaseerd op de eerste teddyberen ooit gemaakt begin 20ste eeuw in New York. Deze werden vervaardigd door het aan elkaar naaien van verschillende stukken stof. De karakteristieke, essentiële stiksels tussen de verschillende delen zijn de Companionbear’s iconische visuele identiteit geworden  alsook het aantal, nl. 444. Vier is in de filosofie en numerologie immers het getal van de onschuld en volmaaktheid; zo hebben we ook 4 seizoenen, 4  windstreken, 4 evangelisten, 4 elementen,…

Als je bovendien voor hem staat, zie je dat hij naar rechts kijkt. Rechts is immers de kant van het goede, het positieve. Dit is dan ook de reden waarom we elkaar wereldwijd een rechterhand geven bij een ontmoeting en geen linkerhand, een teken van de beste bedoelingen dus.

Een laatste ‘geheim’ detail dat we hem gaven is dat hij, voortgaand op het vorige, heel verfijnd en discreet zijn rechterhand als het ware aanbiedt. Hij laat weten dat hij er is voor jou wanneer je hem nodig zou hebben als vriend. Hij toont zich subtiel maar steeds vrijblijvend  een ‘companion’ wat een afgeleide is van het latijn Cum Panis (met  brood). Wie oorspronkelijk  het brood met elkaar deelde  was namelijk echte familie. Pas later werd samen eten een symbool van vriendschap.

Het duurt ongeveer 4 tot 6 weken alvorens een Companionbear volledig klaar is. Elk exemplaar wordt afgewerkt met de zeldzaamste en fijnste materialen zoals o.a. pigment van platina, lapis lazuli, diamantstof, 18k bladgoud, swarovski stenen, parelmoer, meteorietpoeder, enz. Alle gebruikte materialen zijn ethisch verantwoord geproduceerd met duurzaamheid als prioriteit.

Ondanks een focus op uitstekendheid en aandacht voor detail laten we de signatuur van het oorspronkelijk boetseerwerk zichtbaar. Zo wordt hij maar beperkt  gepolierd en ontloopt hij een industriële aura. Die schijnbare imperfectie is meteen een  verwijzing naar zijn ultieme boodschap: niemand is perfect, niemand legt een foutloos parcours af maar net als de teddybeer van een kind is er steeds  iemand die echt om je geeft en in elke situatie aan jouw zijde zal staan. Kortom alles komt altijd goed…